Loading...

„ZVUCI SRCA“ I U NAŠEM POZORIŠTU

„ZVUCI SRCA“ I U NAŠEM POZORIŠTU

Nadomak nove pozorišne zgrade nalazi se ovaj divan ambijent. Zaposleni u Narodnom pozorištu često u njega svraćaju, a pozivamo i vas, dragi sugrađani, da navratite do Kluba “Zvuci srca” koji predstavlja pravu oazu kreativnosti, ljubavi i podrške za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Zašto su Zvuci srca posebano mesto? Pa, pre svega, zato što ovde svako dete može da pronađe svoj glas. Ovde se stvaraju prijateljstva koja nas podsećaju da svako ima pravo da se oseća voljenim, prihvaćenim i vrednim. „Zvuci srca“ pokazuju da umetnost ima moć da nas menja i inspiriše nas da budemo bolji, pažljiviji i otvoreniji za različitosti.

„Kroz brojne aktivnosti, deca i mladi ljudi razvijaju veštine koje će im biti od koristi u svim aspektima života. Učenje strpljenja, saradnje, discipline i izražavanje osećanja kroz rad i umetnost, čini temelj za lični i profesionalni razvoj. Naša podrška i pažnja omogućavaju Klubu „Zvuci srca“ da opstane, a mladim ljudima da ostvare svoje pravo na rad, druženje i stvaranje“ – istakla je Suzana Skenderović, predsednica gradskog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom i dodala da je Narodno pozorište Subotica, prva ustanova u Subotici koja se na ovakav način približila osobama sa autizmom i pružila podršku da kroz kreativne aktivnosti tj. izradu suvenira, razvijaju svoj talenat.

Ovi divni suveniri pred nama inspirisani našom pozorišnom zgradom, svedoče o njihovoj kreativnosti i biće nam zadovoljstvo da ih svojim poslovnim partnerima poklanjamo sa posebnom porukom. Narodno pozorište pokrenulo je inicijativu i pozivamo sve vas da nam se pridružite i date mašti na volju i ovoj deci i mladim ljudima, pomognete da pokažu sve svoje mogućnosti. Dragi sugrađani, mi imamo moć da širimo ovu inspirativnu priču i da je podelimo kako bi je što više onih, koji mogu da pomognu, čulo. Pozivamo vas da upoznate ovu decu, mlade ljude i njihove mentore, uverite se u njihovu sposobnost, a kako se dobar glas daleko čuje, svojim pričama širite i podržite ovu dragocenu inicijativu. Pomozimo ovim mladim ljudima da se razvijaju i doprinose zajednici na jedinstven način. Narodno pozorište će to učiniti tako što će nastaviti ovu saradnju, a prihod od jedne pozorišne predstave poklonićemo Zvucima srca “ – poručio je upravnik Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.