Loading...

Veliki uspeh Narodnog pozorišta iz Subotice

Veliki uspeh Narodnog pozorišta iz Subotice

Veliki uspeh Narodnog pozorišta iz Subotice

Na prestižnom međunarodnom festivalu dramskih umetnosti, koji je održan u Budimpešti, od 25. avgusta do 09. septembra, glumci Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta iz Subotice, osvojili su značajne i veoma prestižne nagrade. 

Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta istakao je da je ovaj festival jedan od najprestižnijih u Mađarskoj i da je i ove godine konkurencija bila veoma jaka. 

- Naše kolege iz mađarske drame subotičkog Narodnog pozorišta navikle su nas na osvajanje prestižnih nagrada, kako u našoj zemlji tako i na međunarodnoj sceni. Za najbolju režiju nagradu je dobio Zoltan Mezei, čija je predstava Crni Petar proglašena i kao najbolja na ovom festivalu. A za najbolju glumicu festivala, proglašena je naša Čila Pamer. U ime naše kuće i u svoje lično ime, čestitam kolegama i želim im puno sreće na narednim nastupima. 

Nikolić je rekao da su na ovogodišnjem festivalu u Budimpešti, pored domaćina, učešće uzela i pozorišta iz Rumunije i Srbije.  

- Žiri koji je bio sastavljen od eminentnih umetnika, imao je veoma težak zadatak da odabere najbolje. Svake godine ovaj prestižni festival iznedri odlične predstave koje se igraju kasnije širom Evrope, na velikim scenama. Naša pobednička predstava je zaista jedna od najboljih u poslednih nekoliko godina, koju glumci mađarske drame igraju. Naš repertoar je veoma širok i sveobuhvatan, ali sjajni reditelj Zoltan Mezei je zaista ovu predstavu postavio na najbolji mogući način i nekako se i moglo očekivati da će baš ona poneti epitet najbolje - zaključio je Nikolić.