Loading...

VELIKI JUBILEJ – 50. Kus petlić 3. juna na Sceni Jadran

VELIKI JUBILEJ – 50. Kus petlić 3. juna na Sceni Jadran

Poslenici pozorišta vrlo dobro znaju šta znači kada jedna predstava doživi svoje pedeseto izvođenje. Naš "Kus petlić" po tekstu Ace Popovića u režiji Milana Neškovića, svojim jubilejom slavi pozorišnu umetnost u pravom smislu te reči, što je postignuće vredno svakog divljenja i poštovanja. Pedeseto igranje ne predstavlja samo brojku, već simbolizuje posvećenost, trud i umetnički integritet celokupne ekipe koja je radila na ovoj predstavi, kao i neizmernu  naklonost publike prema nezaboravnoj priči čiji ćemo svedoci biti i 3. juna od 19.30 na Sceni Jadran Narodnog pozorišta.

"Kus petlić" je predstava koja je od svog prvog izvođenja osvojila publiku, zahvaljujući autentičnosti i univerzalnim temama kojima se bavi. Kroz komične, ali i dirljive trenutke, predstava istražuje ljudsku prirodu, slabosti i vrline, kao i snagu zajedništva i podrške. Likovi  su slojeviti i životni, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i izazovima, što inspiriše gledaoca da se identifikuje sa njima i pronađe delić sebe u svakom od njih.

„Pedeset izvođenja nije samo dokaz popularnosti predstave, već i njenog kvaliteta i trajne vrednosti. Ovaj jubilej slavi trud glumaca, režisera, scenografa, kostimografa i svih onih iza scene, čiji je rad doprineo da "Kus petlić" postane ono što jeste – pravi dragulj naše pozorišne scene. To potvrđuje preko dvadeset nagrada na prestižnim festivalima, što je naše pozorište postavilo na mapu najboljih u regionu“ – rekao je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta.

Možda tajna uspeha i dugovečnosti ove predstave jeste i u rečima reditelja Milana Neškovića koji  smatra da se retko dešava da grupa kvalitetnijih ljudi i umetnika pravi neku predstavu u težim životnim uslovima, što se u Kusom petliću jednostavno dogodilo. To znamo mi koji smo u svemu učestvovali, a  silinu emocija preneli smo i na publiku. Ta povezanost između glumaca i gledalaca je ono što pozorište čini jedinstvenim i nezamenjivim, a "Kus petlić" je pravi primer te čarolije. Srećno pedeseto i svako sledeće igranje...