Loading...

Pokrajinska vlada obezbedila 274 miliona za završetak radova na Narodnom pozorištu u Subotici

Pokrajinska vlada obezbedila 274 miliona za završetak radova na Narodnom pozorištu u Subotici

Danas su u poseti Subotici bili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić, a današnji susret upriličen je u sklopu realizacije projekta izgradnje i rehabilitacije saobraćajne infrastrukture za grad Suboticu, ali i obilaska Narodnog pozorišta.

Radovi na izgradnji Narodnog pozorišta trenutno se nalaze u osmoj dva fazi, a zahvaljujući sredstvima od 274 miliona iz Pokrajine, prva predstava u novoizgrađenom pozorištu igraće se za nešto manje od godinu dana , tačnije  1. septembra sledeće godine.
- Postigli smo dogovor da prvog septembra naredne godine ovde bude izvedena gala predstava na otvaranju novog objekta Narodnog pozorišta u Subotici. Optimizam i taj rok temeljimo na činjenici da smo danas uručili Rešenje o obezbeđivanju neophodnih sredstava , koja će nadam se biti dovoljna da tu poslednju osmu dva fazu realizujemo u planiranom roku. Naravno, nakon toga ćemo pristupiti i planiranju i realizaciji uređenja koncertne dvorane, tu će takođe pomoći pokrajinska administracija - rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.
Zastoj u radovima na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta desio se iz nekoliko objektivnih razloga, pandemije kovida 19, poremećaja cena na tržištu, ukrajinske i energetske krize, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da su zahvaljujući Pokrajinskoj vladi sredstva za nastavak sada obezbeđena.
- Već od sutra krećemo u realizaciju 8/2 faze tj. završne faze po pitanju rada na svim blokovima. Ostaje još koncertna dvorana koja je zasebna celina i to će moći nesmetano da se rekonstruiše a da pritom ne moraju da se koriste pozornice - rekao je gradonačelnik Bakić, zahvalivši Pokrajinskoj vladi za sve što čine za grad Suboticu.
Miloš Nikolić, direktor Narodnog subotičkog pozorišta naglasio je da je od suštinskog značaja završetak radova na pozorištu i dodao je da je presrećan zato što je novac obezbeđen i zato će se zaposleni u Narodnom pozorištu iz Subotice već naredne godine moći da svoje predstave igraju u potpuno novom pozorištu.
- Zaista sam prezadovoljan i presrećan. Danas je moj rođendan i lepši poklon nisam mogao ni da zamislim. Svi zaposleni u našem pozorištu zaslužuju da rade i stvaraju u novom i mnogo lepšem ambijentu i u neuporedivo boljim uslovima. Korstim priliku da se zahvalim pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću na nesebičnoj pomoći, takođe zahvaljujem se i našem gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je uvek bio spreman da pomogne radnicima u kulturi. Daćemo sve od sebe da do sledećeg septembra svi radovi na našem pozorištu budu zavšeni i da organizujemo jedno velelepno otvaranje, onako kako naš grad i zaslužuje – zaključio je Nikolić.