Loading...

Nova sezona počela je lepim vestima

Nova sezona počela je lepim vestima

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Subotici, svakako je počela lepim vestima. Obradovala nas je vest da je, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, obezbeđeno  274 miliona dinara za završetak 8-2 faze izgradnje pozorišta, a radujemo se što će naš ansambl biti podmlađen dvema novim koleginicama. Glumice, Nikolina Vujević i Sofija Mijatović, nove su članice ansambla Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta. Njih dve, sa ostalim članovima ansambla, već vredno rade na  predstojećoj premijeri  „Najnormalniji čovek na svetu“, koju režira mlada rediteljka, inače naša sugrađanka, Milja Mazarak. 

Sofija Mijatović je osnovne studije glume završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere, a na master studijama mentor joj je bio Boris Liješević. Iza sebe već ima veliki broj ostvarenih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i značajne nagrade.  

Nikolina Vujević takođe je završila studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića. Dokazala se ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a za svoju autorsku monodramu „Nina“, više puta je nagrađivana na festivalima. 

Nakon što smo vas ukratko upoznali sa novim koleginicama, koje će na sceni pokazati svoj raskošan talenat i tako se predstaviti na pravi način, želimo da najavimo još jednu novinu u Narodnom pozorištu. Na mesto umetničke direktorke Drame na spskom jeziku stupila je dugogodišnja članica ove kuće, glumica Jelena Mihajlović, dobro poznata našoj publici. Osim na sceni, ona će stajati uz ansambl kojem predstoje  ambiciozno planirani  i izazovni projekti u ovoj sezoni. 

Poželevši dobrodošlicu novim koleginicama, direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić je rekao: 

„Na nama je velika odgovornost, težimo da napredujemo, da usavršavamo svoj rad, ali i da negujemo nove generacije glumaca koji će uz svoje iskusne kolege, zajednički doprineti razvoju pozorišne umetnosti i dovesti je na neki viši nivo. Zato smo primili najbolje.“

Dok u Drami na srpskom jeziku uveliko traju probe za najnoviju premijeru, Drama na mađarskom jeziku najavljuje prvu probu  komedije Morica Žigmonda „Ne mogu da živim bez muzike“. U iščekivanju 14. oktobra, za kada je najavljena premijera „Najnormalnijeg čoveka na svetu“, a kada ćemo prvi put na sceni Jadran gledati nove koleginice, mlade glumice koje će u ovom teatru tumačiti značajne dramske uloge, iskreno se radujemo početku nove pozorišne sezone.