Loading...

Ne očajavajte nikad - premijera

Ne očajavajte nikad - premijera
Na današnjoj konferenciji za medije, direktor Narodnog pozorišta iz Subotice Miloš Nikolić, rediteljka predstave "Ne očajavajte nikad" Olja Đorđević i glumac Ljubiša Ristović, kome je poverena glavna uloga, predstavili su svoje novo ostvarenje i najavili premijeru za subotu 26. februara, od 19:30 časova na sceni "Jadran".
- Za naše današnje obraćanje medijima imamo lep povod. Naši glumci, reditelji, tehničko osoblje i sve ostale kolege iz subotičkog Narodnog pozorišta nastavljaju sa napornim radom i novim postavkama proverenih i najboljih predstava – rekao je direktor Nikolić. Pored sjajnih predstava koje imamo na našem repertoaru gde se uvek traži karta više, veoma me raduje to što ćemo imati još jednu fenomenalnu predstavu "Ne očajavajte nikad" koja će se publici sigurno svideti. Zato ih pozivam da u subotu u pola osam uveče dođu i da zajedno uživamo u vrhunskom izvođenju naših glumaca.
Rediteljka Olja Đorđević kazala je da ovaj Nušićev komad nije toliko poznat, a tekst je u jednom periodu bio izgubljen.
- Nušić ga je pisao u teškom periodu života, nakon gubitka sina. Baš zato tekst ima mnogo manjkavosti, jer ga je pisao čovek koji više nije imao radost u životu. Nisam dodavala ono čega nema, već sam pojačala ono što je u komadu dato – naglasila je ona.
Glumac Ljubiša Ristović, kome je poverena glavna uloga u predstavi, ovaj komad opisuje kao "lek za dušu".
- Rad na ovoj predstavi došao je u pravom momentu. Iza mene je izuzetno težak period u privatnom životu, gde smo i supruga i ja bili bolesni, izgubili smo člana porodice, a glavna tema u kući bila je bolest i lekovi. Rad na ovoj predstavi je bio spas za moju dušu. Iskreno se nadam da će i publika ovu predstavu doživeti upravo tako – rekao je na kraju Ristović.