Loading...

NASTAVAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI NARODNOG POZORIŠTA U SUBOTICI

NASTAVAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI NARODNOG POZORIŠTA U SUBOTICI
Direktor subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Nikolić koji je govorio za jutarnji program RTV-a, naglasio je da bez ogromne podrške države, pokrajine i grada Subotice, ne bi bilo moguće da se radovi na rekonstrukciji pozorišta dovedu do kraja.
- Sredstva za ovu VIII/2 fazu obezbeđena su od strane Republike Srbije, preko Ministarstva kulture, u iznosu od 400 miliona dinara, od Pokrajine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u iznosu od 674 miliona dinara i Grada Subotice, u iznosu od 80 miliona dinara. Uz brojne izazove i probleme možemo da kažemo da ćemo biti generacija koja će završiti radove na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, i da ćemo u ovoj godini pozorište vratiti u funkciju. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, predsedniku pokrajinske vlade gospodinu Miroviću i našem gradonačelniku Stevanu Bakiću, na ogomnoj podršci i posvećenosti da se rekonstrukcija ovog hrama kulture završi u ovoj godini. Koristim priliku da posebnu zahvalnost uputim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je proglasio projekat pozorišta od kapitalnog značaja za Srbiju i tad se rekonstrucija pozorišta direktno finansira iz budzeta republike, pokrajine , grada i to je momenat koji ubrzava završetak radova na pozorištu.
Direktor Nikolić se osvrnuo i na repertoar Narodnog pozorišta i najavio je novu premijernu predstavu.
- Nedavno smo imali premijeru drame na srpskom jeziku „Greta, stranica 89“, sledi nam i premijera drame na Mađarskom koja će odigrati „Koštanu“. Potpuna novina u našoj produkciji biće kabare „Jugoslovenke“. Dakle, kolege iz Narodnog pozorišta rade puno parom i podsećam da smo u protekle dve sezone osvojili najveći broj priznanja i nagrada u istoriji našeg pozorišta. Zato jedva čekamo da se posle punih 17 godina vratimo u našu matičnu kuću, koja će svakako biti kulturni regionalni cenar, gde ćemo imati najbolje moguće uslove za rad i siguran sam da ćemo biti još bolji.