Loading...

Najava premijere predstave „Koštana“

Najava premijere predstave „Koštana“

„Drago mi je da mogu da najavim šestu premijeru u ovoj sezoni u Narodnom pozorištu a treću premijeru Drame na mađarskom jeziku koja će se održati 22. marta sa početkom u 19:30 na sceni Jadran. Predstavu „Koštana” režira Andrej Boka po motivima istoimene drame Borisava Stankovića.” – najavio je novinarima na današnjoj konferenciji pomoćnik upravnika, Igor Lerić.


„Ovo je Bokina druga režija u našoj kući. 2020. režirao predstavu „Ožalošćena porodica” koja osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu 38. Nušićevi dani u Smederevu.

Delo „Koštana” je prvi put odigrano 1899. godine. Poznato nam je da je Koštana je jedno od najčešće igranih komada u srpskim pozorištima. Radnja komada iako jednostavna donosi nam delo puno života. Tema dela je koliko stara, toliko i savremena, jer govori o promašenoj ljubavi.

Koju poruku i šta nam donosi predstava „Koštana” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice najbolje će vam preneti glumci ansambla Drame na mađarskom jeziku: Arpad Černik, Akoš Njari, Čaba Ralbovski, Tamaš Hajdu, Hermina G. Erdelji, Žofia Mađar, Dina Dedović Tomić, Petronela Kermeci, Kristian Budinčević, Zoltan Rokuš, Alesja Boka.

Izuzetno mi je drago da će se delo „Koštana” (ponovo) naći na repertoaru Narodnog pozorišta. Zato pozivam našu cenjenu publiku da na vreme rezerviše karte na broj telefona 557-436 ili 554-285.”