Loading...

Još jedna nagrada stiže u subotičko Narodno pozorište

Još jedna nagrada stiže u subotičko Narodno pozorište

Dimitrije Dinić, dobitnik je nagrade Borisav Stanković za najbolju mušku ulogu Pileta Kopileta, u predstavi Kus petlić, rađenoj po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Subotici, koja je bila u selekciji 42. Borinih pozorišnih dana u Vranju. Na festivalu, čiji je ovogodišnji slogan bio “Kuda plovi ovaj brod”, odigrano je šest predstava, a žiri u sastavu Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, predsednica žirija, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba, jednoglasno je odlučio da  Dimitriju Diniću dodeli ovo značajno priznanje.

“Zahvaljujem se žiriju na dodeljenoj nagradi. Drago mi je što je prepoznao trud koji sam uložio u kreiranje ove uloge koja mi veoma znači. Hvala mojim divnim kolegama iz predstave Kus petlić na predanoj saigri, jer bez dobrih partnera nema ni dobre uloge. I najviše hvala vranjskoj publici, koja je sa tako velikom pažnjom pratila izvođenje predstave i dala nam podršku. Želim im da još mnogo godina uživaju u divnim predstavama na ovom festivalu i čuvaju sećanje na velikog Boru Stankovića.” - rekao je Dinić.

Vest o nagradi, direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, dočekao je sa oduševljenjem: “U poslednje vreme, nagrade stižu sa svih strana. Zaista je neverovatno koliko smo priznjanja dobili u ovom kratkom periodu. To samo govori o kvalitetu naših predstava, što je rezultat požrtvovanog rada. Mogu samo da kažem bravo Dimitriju i hvala kompletnom timu kuće koju vodim, što je u naše pozorište stigla još jedna značajna nagrada.” - izjavio je Nikolić.

42. Borini pozorišni dani u Vranju završavaju se večeras dodelom nagrada i predstavom u čast nagrađenih, među kojima je i naš kolega, glumac Narodnog pozorišta Subotica, Dimitrije Dinić.