Loading...

Još jedan veliki uspeh Narodnog pozorišta iz Subotice

Još jedan veliki uspeh Narodnog pozorišta iz Subotice

Na prestižnom 15-om međunarodnom pozorišnom festivalu „Zlatna vila“, koji je održan u Prijedoru od 11. do 16. oktobra, stručni žiri u sastavu: Zijah Sokolović, kao predsednik i članovi Tomislav Čadeš i Željko Hubač, jednoglasno su odlučili da nagradu za najbolju predstavu u celini dodele Narodnom pozorištu iz Subotice, za predstavu „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića, koju je režirala Iva Milošević. Nagradu za najbolju glumicu, dobila je Milica Sužnjević, za ulogu Sultane, a nagradu za najbolju autorsku muziku dobio je Vladimir Pejković. 

Miloš Nikolić direktor subotičkog Narodnog pozorišta je nakon postignutog velikog uspeha rekao da se svaki rad isplati i da je veoma ponosan na svoje kolege koje su u poslednjih godinu dana na svim festivalima na kojima su učestvovali, osvojili veliki broj nagrada.

- Sve tri naše drame, na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, u poslednjih nekoliko meseci osvojile su veliki broj prestižnih nagrada. Zaista sam veoma ponosan na svoje kolege koje svoj posao rade na najbolji mogući način. Svaki put daju svoj maksimum i iz tog razloga, nagrade ne izostaju. Za svakog umetnika, bez obzira kojoj grani umetnosti pripada, aplauz publike je najveća radost i priznanje. Pored toga, naši reditelji, glumci, scenaristi, kostimogafi, kolege iz tehnike, sav svoj talenat bezuslovno prikazuju  na svim predstavama, pa s toga i ne čude naši veliki uspesi – zaključio je Nikolić.