Loading...

Gostovanje u Telemasteru

Gostovanje u Telemasteru

Danas je direktor Narodnog pozorišta iz Subotice, gospodin Miloš Nikolić gostovao u centralnoj informativnoj emisiji "Telemaster" televizije Happy i tom prilikom govorio o rekonstrukciji Narodnog pozorišta, nagradama koje je ova ustanove kulture dobila u prethodnoj, kao i o očekivanjima u ovoj sezoni.

 - Radovi na novoj zgradi Narodnog pozorišta napreduju. Novac je obezbeđen, a neki delovi zgrade već su zavšeni. Trenutno radimo na 8/2 fazi, koja obuhvata sve one radove koji do sada nisu zavšeni. Na jesen ove godine ćemo krenuti u realizaciju ovog dela. Iskoristio bih priliku da se u ime svojih kolega i u svoje lično ime zahvalim svim republičkim i pokrajinskim institucijama koje rade na ovom velikom projektu, pre svega predsedniku naše republike Aleksandru Vučiću, kao i gradonačelniku Subotice gospodinu Stevanu Bakiću koji nam zaista pruža ogromnu podršku da se ovaj posao privede što pre kraju. Na to čekamo već 17 godina i siguran sam da ćemo narednu pozorišnu sezonu započeti u našem novom pozorištu.

 

Kada je reč o nagradama koje su osvojene u prethodnoj sezoni, direktor Nikolić je rekao da je ona bila izuzetno uspešna, bez obzira na koronu.

 - Naše pozorište ima dramu na tri jezika, sprskom, mađarskom i hrvatskom. Sve tri drame su u prošloj sezoni bile izuzetno uspešne. Dobili smo mnogo pojedinačih i grupnih priznanja. Na 38. Nušićevim danima naša predstava „Ožalošćena porodica“ u režiji Andreja Boke je pobedila. Na Sterijinom pozorju osvojili smo čak devet priznanja, pojedinačnih i grupnih. Naravno da su očekivanja i za ovu sezonu veoma visoka, zato što je naš umetnički renome već decenijama unazad prepoznatljiv i naša publika to od nas svakako očekuje.