Loading...

Bravo za klovna - Pozorište i poliklinika u zajedničkoj akciji povodom meseca borbe protiv raka dojke

Bravo za klovna - Pozorište i poliklinika u zajedničkoj akciji povodom meseca borbe protiv raka dojke

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke koji se obeležava u oktobru, Narodno pozorište u Subotici i poliklinika sa laboratorijom MegaClinic vas pozivaju da se pridružite misiji o podizanju svesti o važnosti prevencije i rane dijagnoze raka dojke. Uz svaku kupljenu kartu za oktobarsko igranje pozorišne predstave Bravo za klovna, poklanjamo vaučer za 50% popusta na ultrazvučni pregled grudi u poliklinici MegaClinic u Subotici.

Ovaj gest je deo naše zajedničke predanosti podršci borbi protiv raka dojke i edukaciji o prevenciji. Rak dojke je globalni izazov, ali zajedno možemo uticati na smanjenje njegove učestalosti i poboljšanje šansi za izlečenje. Autorska predstava Minje Peković Bravo za klovna nastala je iz dnevnika koji je glumica vodila od prvog susreta sa rakom dojke. Svoju potresnu, ličnu priču, Minja je postavila na scenu u nadi da će pomoći svim ženama koje su prošle ili sada koračaju putem izlečenja.

Ovo je jedna optimistična predstava koja na najbolji način pokazuje dokle seže ljudska i umetnička hrabrost.Po podacima Svetske zdravstvene organizacije rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svetu, i upravo zato se najviše pažnje posvećuje značaju samopregleda i preventivnih pregleda. Bitno je napomenuti da je rak dojke izlečiv u više od 90% slučajeva, a rana dijagnoza može značajno poboljšati izglede za uspešno lečenje raka dojke.

Pridružite nam se na predstavi Bravo za klovna i zajedno podignimo svest o važnosti redovnih pregleda, brige o prevenciji i ranoj dijagnozi. Vaša prisutnost na predstavi nije samo lep način da provedete veče, već i korak ka brizi o vašem zdravlju.

Zajedno možemo da učinimo mnogo. Borimo se protiv raka dojke - zajedno!