Loading...

Поклон концерт Народног позоришта

Поклон концерт Народног позоришта

ако је сцена Јадран Народног позоришта место где се годинама играју одличне представе, синоћ је овај простор био испуњен звуцима клавира и виолине на концерту који су двоје музичара завидних каријера, извели пред суботичком публиком. Овај концерт, поклон је Народног позоришта, чији је управник Милош Николић, такође познати виолиниста, дочекао своје колеге професора Флоријана Балажа, солисту на виолини и пијанисткињу Вању Прицу, пожелевши им добродошлицу. 

Флоријан Балаж је редовни професор на предмету виолина на Академији уметности у Новом Саду и упоредо је и  Шеф гудачке катедре, а Вања Прица је клавирски сарадник на дувачкој и на гудачкој катедри.  Дуо Балаж – Прица настао је 1997. године и од тада уметници заједно музицирају бирајући захтевна и разноврсна дела у којима показују своју виртуозност. Тако су синоћ на репертоару биле композиције Маснеа, Крајслера, Брамса, Вијењавског, Елгара, Вилијамса, Крола и других композитора, а било је и музичких изненађења, која је публика испратила бурним аплаузом и вратила солисте на сцену тражећи бис. 

„Концерт на сцени Јадран био је прилика да се Народно позориште захвали верној публици на несебичној подршци. Иако су уметници познати по традиционалним концертима које сваке године на овај дан приређују пред новосадском публиком, ове године задовољство да их угостимо и чујемо припало је нама, Суботичанима. Настојаћемо да са овом праксом наставимо и убудуће, јер наша публика то свакако заслужује“ – нагласио је управник Народног позоришта, Милош Николић.