Loading...

НАСТАВАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У СУБОТИЦИ

НАСТАВАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У СУБОТИЦИ

Директор суботичког Народног позоришта Милош Николић који је говорио за јутарњи програм РТВ-а, нагласио је да без огромне подршке државе, покрајине и града Суботице, не би било могуће да се радови на реконструкцији позоришта доведу до краја.

- Средства за ову ВИИИ/2 фазу обезбеђена су од стране Републике Србије, преко Министарства културе, у износу од 400 милиона динара, од Покрајине, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, у износу од 674 милиона динара и Града Суботице, у износу од 80 милиона динара. Уз бројне изазове и проблеме можемо да кажемо да ћемо бити генерација која ће завршити радове на реконструкцији Народног позоришта у Суботици, и да ћемо у овој години позориште вратити у функцију. Захваљујем се Влади Републике Србије, председнику покрајинске владе господину Мировићу и нашем градоначелнику Стевану Бакићу, на огомној подршци и посвећености да се реконструкција овог храма културе заврши у овој години.  Користим прилику да посебну захвалност упутим  председнику Србије Александру Вучићу јер је прогласио пројекат позоришта од капиталног значаја за Србију и тад се реконструција позоришта директно финансира из буџета републике, покрајине , града и то је моменат који убрзава завршетак радова на позоришту. 

Директор Николић се осврнуо и на репертоар Народног позоришта и најавио је нову премијерну представу.

- Недавно смо имали премијеру драме на српском језику „Грета, страница 89“, следи нам и премијера драме на Мађарском која ће одиграти „Коштану“. Потпуна новина у нашој продукцији биће кабаре „Југословенке“. Дакле, колеге из Народног позоришта раде пуно паром и подсећам да смо у протекле две сезоне освојили највећи број признања и награда у историји нашег позоришта. Зато једва чекамо да се после пуних 17 година вратимо у нашу матичну кућу, која ће свакако бити културни регионални ценар, где ћемо имати најбоље могуће услове за рад и сигуран сам да ћемо бити још бољи.