Loading...

Најава премијере представе „Коштана“

Најава премијере представе „Коштана“

„Драго ми је да могу да најавим шесту премијеру у овој сезони у Народном позоришту а трећу премијеру Драме на мађарском језику која ће се одржати 22. марта са почетком у 19:30 на сцени Јадран. Представу „Коштана” режира Андреј Бока по мотивима истоимене драме Борисава Станковића.” – најавио је новинарима на данашњој конференцији помоћник управника, Игор Лерић.

„Ово је Бокина друга режија у нашој кући. 2020. режирао представу „Ожалошћена породица” која освојила награду за најбољу представу на фестивалу 38. Нушићеви дани у Смедереву.

Дело „Коштана” је први пут одиграно 1899. године. Познато нам је да је Коштана је једно од најчешц́е играних комада у српским позориштима. Радња комада иако једноставна доноси нам дело пуно живота. Тема дела је колико стара, толико и савремена, јер говори о промашеној љубави.

Коју поруку и шта нам доноси представа „Коштана“ у извођењу Народног позоришта из Суботице најбоље ће вам пренети глумци ансамбла Драме на мађарском језику: Арпад Черник, Акош Њари, Чаба Ралбовски, Тамаш Хајду, Хермина Г. Ердељи, Жофиа Мађар, Дина Дедовић Томић, Петронела Кермеци, Кристиан Будинчевић, Золтан Рокуш, Алесја Бока.

Изузетно ми је драго да ће се дело „Коштана” (поново) наћи на репертоару Народног позоришта. Зато позивам нашу цењену публику да на време резервише карте на број телефона 557-436 или 554-285.”