Loading...

Данашње гостовање у Телемастеру

Данашње гостовање у Телемастеру

Управник Народног позоришта из Суботице, Милош Николић гостовао је данас у централној информативној емисији "Телемастер" телевизије Хепи, осврнувши се на веома успешну сезону која се ближи крају.

„Мислим да заиста треба да будемо задовољни оствареним јер смо постигли и више него што смо планирали. Ми смо јединствени по томе што имамо две драме, Драму на српском и Драму на мађарском језику и стално смо репертоарско позориште које готово свакодневно игра представе на Сцени Јадран, где у сезони поставимо 8 премијера. Прошле недеље пред публику је изашла наша премијера Кабаре Југословенке, која је свакако прави спектакл. То је први пут да смо након неколико деценија у Драми на српском језику поставили кабаре, као веома захтевну позоришну форму. Кабаре Југословенке је ауторски пројекат госта из Хрватске Ивана Леа Леме, а у њему играју све глумице нашег ансамбла и морам вам признати да сам фасциниран њиховом енергијом којом су владале сценом и приредиле нам посебан доживљај“ – нагласио је Николић.

Николић је говорио и о премијери Драме на мађарском језику, која ће први пут одиграти представу Иглиц. То је бајковита прича једне савремене енглеске списатељице (Керил Черчил), у којој улоге тумачи шесторо глумаца, а представу режира млада редитељка из Суботице, Ана Шифлиш. Овај занимљив пројекат ће уједно бити и последња премијера у сезони и заказана је за 12. јун.

„Захваљујући Оснивачком акту који смо након дугог чекања коначно добили, склопили смо уговор о копродукцији са једним театром из друге државе и наша заједничка представа, комедија Народни посланик коју радимо са Истарским народним казалиштем из Пуле, премијерно ће бити изведена прво у Пули, а онда на јесен и у Суботици. То је за нас велики успех. Моје колеге су претходне три недеље провеле у Пули, где вредно раде да би у петак, 2. јуна, премијерно изашли пред пулску публику са Народним послаником у режији Снежане Тришић“- рекао је Николић. Милош Николић нагласио је и да ће већ следеће недеље, 8. јуна, првакиња драме Миња Пековић извести свој ауторски пројекат, монодраму Браво за кловна, на 47. фестивалу Дани сатире „Фадила Хаџића“ у Загребу. Миња је на овом фестивалу прошле године добила награду за најбољу глумицу, а представа Кус петлић, освојила је тада Велику награду „Вечерњег листа“ за најбољу представу у целини. Након Загреба представа Браво за кловна, гостоваће и у Београду 28. јуна на Београдском летњем фестивалу БЕЛЕФ-у.

„Увек имам велика очекивања, а захваљујући тиму који водим, понекад се изненадим када та велика очекивања буду и превазиђена. Зато сам веома поносан и искористио бих ову прилику да се свима вама који сте били уз нас и подржали нас у настојањима да будемо овако успешни, захвалим и обећам да ћемо дати све од себе да будемо још бољи“ – речи су којима је управник Народног позоришта завршио своје данашње гостовање у емисији Телемастер Хепи телевизије.