Loading...

Браво за кловна у Београду

Браво за кловна у Београду

Пун фоаје, пуна галерија, пун партер, пуно утисака... тако бисмо у једној реченици могли да опишемо гостовање наше представе Браво за кловна на сцени Раша Плаовић у Народном позоришту у Београду. Ауторски пројекат првакиње Миње Пековић, опет је испраћен стајаћим овацијама које су трајале и трајале.

„Готово да је немогуће речима дочарати атмосферу која је синоћ владала у Народном позоришту у Београду. Наша Миња била је бриљантна, а посебан је доживљај био видети реакције бројне публике која ју је овацијама поздравила. Поносан сам што сам синоћ био део још једног изузетног представљања куће на чијем сам челу, у нашој престоници. Могу само да кажем Браво за кловна, браво за Мињу, браво за мој тим“- истакао је директор Народног позоришта Суботица Милош Николић.

Давно смо имали прилику да видимо толико колега глумаца у публици као што је то синоћ био случај. Нова сцена, нова публика, нови изазов и нова инспирација... лепо се то синоћ видело на сцени и било је готово па нестварно. Деведесет минута на сцени уз пратњу хармонике Мирослава Идића, Миња није стајала, само је низала бравуру за бравуром. Занимљиво је да се на штампаном репертоару Народног позоришта у Београду, Браво за кловна налази у категорији „догађаји“... Ова представа то заиста и заслужује, јер и јесте посебан догађај, а то је синоћ и доказала.

Београдску премијеру Браво за кловна синоћ су гледале почасне гошће, чланице Удружења жена оболелих и лечених од рака дојке „Будимо заједно“, "Жена уз жену" и "Женског центра Милица" .... Све оне су биле дирнуте Мињином причом јер је глумица умела на сцени да искаже и дочара све што су и саме прошле и препознале. Она је била једна од њих и њихов глас са сцене. Након представе сачекале су Мињу и захвалиле јој за сваку бравуру и подршку.

„Захвална сам. Дубоко захвална... Моје саборкиње, колеге, пријатељи и чланови породице... Сви су они отвореног срца синоћ путовали са мном кроз причу. Осећали, бодрили, делили... Без задршке. Чаробно искуство. Пуно ми је срце. И, понављам, захвална сам“- нагласила је Миња

Након београдске премијере, Браво за кловна имаће и своје прво извођење у Новом Саду већ 11. фебруара на сцени Пера Добриновић Српског народног позоришта.