Vesti

Idealan muž

21.04.2015

Drama na srpskom jeziku počela je sa probama za poslednju premijeru u ovoj pozorišnoj sezoni. Komad Oskara Vajlda Idealan muž režira Ivan Leo Lemo, a premijera je zakazana za 5. jun.

Video

Statueta Ćuran, za najbolju režiju

27.03.2015

Danas, na Dan pozorišta, stigla nam je lepa vest...Statuetu "Ćuran" za najbolje rediteljsko ostvarenje žiri 44. Festivala Dani komedije u Jagodini dodelio je Snežani Trišić za režiju predstave "Mister dolar" Branislava Nušića u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica. Na našoj sceni večeras će premijerno biti izvedena još jedna predstava čiju režiju potpisuje ova rediteljka, a reč je o komediji Majkla Frejna IZA KULISA. 

Video

Svetski dan pozorišta

27.03.2015

Poruka Kšištofa Varlikovskog, povodom Svjetskog dana pozorišta 2015:

"Pozorišne pregaoce najlakše pronalazimo van pozorišta. To su obično oni koji pozorište ne koriste kao mašinu za reprodukovanje klišea i konvencija. Oni pronalaze pulsirajuće izvore i žive tokove rijeka koji prividno zaobilaze pozorišne dvorane, gdje se svakodnevno okupljaju legije ljudi u nastojanjima da podražavaju nekakve svjetove. Imitiramo, umjesto da stvaramo vlastite svjetove koji treba da su fokusirani, čak i da zavise od debate sa publikom i njenih reakcija; ti svjetovi protiču skriveni, a pozorište jedino ima moć da ih otkrije."

Video