Vesti

Draga Jelena Sergejevna najbolja

31.03.2014

"Stručni žiri 17. Art Trema Fest Ruma 2014 – „ Trema u martu”, u sastavu: Miroslav Radonjić, teatrolog (predsednik) i Zijah Sokolović, glumac i reditelj, i Radoslav Milenković, glumac i reditelj (članovi ), na završnoj sednici održanoj 29.marta 2014. doneo je jednoglasno sledeću odluku: Zlatna plaketa za autorski projekat u celini - Trema maska, predstavi „Draga Jelena Sergejevna” u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Subotice;Plaketa za najbolju režiju – Milošu Jagodiću za režiju predstave „Draga Jelena Sergejevna” Narodnog pozorišta iz Subotice;za najbolju glumicu Trema festa Gordani Đurđević-Dimić za ulogu Jelene Sergejevne u predstavi „Draga Jelena Sergejevna” Narodnog pozorišta iz Subotice;za najboljeg glumca Trema festa Branislavu Jerkoviću za ulogu Volođe u predstavi „Draga Jelena Sergejevna” Narodnog pozorišta iz Subotice;za autorski kostim Milici Grbić – Komazec za kostime u predstavi „Draga Jelena Sergejevna” Narodnog pozorišta iz Subotice i specijalnu nagradu za autorsko poimanje glumačke umetnosti: Jeleni Mihajlović za ulogu Ljalje u predstavi „Draga Jelena Sergejevna” Narodnog pozorišta iz Subotice"

Video

Novi projekat

26.03.2014

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta započela je rad na autorskom projektu radnog naslova O NADI. Režiju potpisuje Selma Spahić, a igraju Minja Peković, Milan Vejnović, Vladimir Grbić i Marko Makivić. Premijera je zakazana za 6. jun.

Video

Koštana na Sterijinom pozorju

26.03.2014

Predstava "Koštana" Drame na srpskom jeziku, u režiji Andraša Urbana, ušla je u selekciju ovogodišnjeg Sterijinog pozorja.

Video