Vesti

Dva u jedan

26.10.2016

DVA U JEDAN

Drama na srpskom jeziku održala je prvu probu za novu predstavu. Radimo komediju Dva u jedan, koju po tekstu Reja Kunija režira Petar Jovanović. Igraju Vladimir Grbić, Sanja Moravčić, Igor Greksa, Miloš Stanković, Srđan Sekulić, Snežana Jakšić, Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Karmen Bardak i Milan Vejnović. Premijera je zakazana za 9. decembar.

Video

Dramski konkurs - pobednici

24.10.2016

Boris Kučov i Bela Segedi Sabo.

 

Čestitamo!

Video

14. Dani vojvođanskog mađarskog glumišta - Programi

24.10.2016

U organizaciji Narodnog pozorišta, od 27. do 30. oktobra održaće se 14. Dani vojvođanskog mađarskog glumišta i 13. Čitajuće pozorište.

Za sva tri dana manifestacije, predviđen je bogat program u okviru kojeg će se održati brojne izložbe, predstave, promocija izdanja pozorišnih tekstova, kao i dodela nagrade Patakijevog prstena za najbolje glumačko ostvarenje na mađarskom jeziku u Vojvodini u protekloj pozorišnoj sezoni. Nagrada se dodeljuje 29. oktobra jer je na taj dan 1945. godine prvi put odigrana predstava u subotičkom pozorištu na mađarskom jeziku.

Programi Dana vojvođanskog mađarskog glumišta i Čitajućeg pozorišta, održavaće se u Omladinskom klubu „Skladište“, u Klein house-u i na sceni Jadran.

Video