Loading...

Subotičko Narodno pozorište potpisalo je protokol o saradnji sa Narodnim pozorištem iz Beograda

Subotičko Narodno pozorište potpisalo je protokol o saradnji sa Narodnim pozorištem iz Beograda

Juče je potpisan protokol o saradnji i na taj način ozvaničena je saradnja između Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta u Subotici. Ovaj dokument je produkt obostrane želje da se unapredi saradnja i podigne nivo kulturnih dešavanja u Subotici i Beogradu, odnosno u ove dve institucije kulture.

Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta iz Subotice rekao je da je potpisivanje ovog protokola o saradnji veoma značajno za obe institucije kulture.

 - Izuzetna mi je čast, da ja kao direktor Narodnog subotičkog pozorišta, zajedno sa svojim kolegama, započnem jedan novi model promovisanja i unapređenja kulturnih sadržaja i to uz najznačajniju kulturnu instituciju u našoj zemlji, kakvo je svakako Beogradsko Narodno pozorište. Građani Subotice će imati prilike da uživaju u najboljim predstavama i drugim kulturnim sadržajima i to me veoma raduje. Zadovoljna publika nam je uvek na prvom mestu. Takođe, zahvaljujem se i upravnici Narodnog pozorišta iz Beograda, gospođi Ivani Vujić, kao i svim ostalim kolegama iz ove institucije, koji su prepoznali ogroman značaj potpisanog protokola. Siguran sam da će naša saradnja biti veoma plodonosna i da će biti na obostrano zadovoljstvo.  

 Nikolić je naglasio da je saradnja između institucija veoma važna, naročito u ovom vremenu, kada su kulturna dešavanja zbog korone nedovoljno propraćena od strane publike.

 - Protokol je potpisan u cilju umetničke saradnje ove dve ustanove kulture, koje će omogućiti unapređenje kulturne razmene dva grada. Obe ustanove će uskoro učestvovati u zajedničkim produkcijskim projektima, razmeni autora i umetnika i obezbediti recipročna gostovanja u Beogradu i Subotici. Predviđena je i međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, raznim događajima i drugim kulturnim projektima. Glumci subotičkog Narodnog pozorišta će već početkom juna odigradi prvu predstavu u Narodnom prozorištu u Beogradu. Najvažnije je za sve nas da se publici ponude najbolji kulturni sadržaji i da renome naše dve institucije bude na ovom nivou kakav je decenijama unazad.

 Direktor Narodnog pozorišta iz Subotice se osvrnuo i na ogromnu podršku grada Subotice.

 - Bez učestale podrške koju Narodno pozorište u Subotici ima od svih lokalnih čelnika, ne bismo uspeli da sve naše ideje i velike projekte implemetiramo. Zahvaljujem se gradnočelniku Subotice, gospodinu Stevanu Bakiću na svemu što čini kako bi se kultura razvijala u našem gradu, čak i u ovom momentu kada se borimo sa velikom pošasti korona virusa. U budućnosti nas očekuju nove predstave, nove ideje i novi projekti koji će, siguran sam, biti bezuslovno podržani od našeg grada.