Loading...

Radni satanak

Radni satanak

Upravnik Narodnog pozorišta Subotica Miloš Nikolić, danas se u Novom Sadu sastao sa predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković i Pokrajinskom sekretarkom za kulturu i javno informisanje Aleksandrom Ćirić Bošković. Sastanak je imao za cilj razmatranje trenutnog stanja u kulturnom sektoru Vojvodine, kao i planiranje budućih aktivnosti i projekata koji će doprineti unapređenju kulturnog života u pokrajini.

Predsednica pokrajinske vlade, Maja Gojković, naglasila je posvećenost Pokrajinske vlade unapređenju kulturnih institucija i stvaranju uslova za njihov dalji razvoj, a Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta, izložio je trenutne izazove sa kojima se suočava ova pozorišna institucija, kao i viziju za njen dalji razvoj. Istakao je značaj podrške koju Narodno pozorište dobija od pokrajinskih vlade, te je naglasio potrebu za kontinuiranim ulaganjem u umetničke projekte i programe. „Narodno pozorište je stub kulturnog života naše zajednice. Uz podršku pokrajinske vlade, nastavićemo da unapređujemo naš rad, stvaramo kvalitetne predstave, razvijamo i onaj muzički deo repertoara i na taj način privučemo publiku iz celog regiona“, rekao je Nikolić.

Na današnjem susretu Narodno pozorište dobilo je potvrdu da će za svoju misiju i viziju, kao i do sada, i dalje dobijati podršku Pokrajinske vlade. Ovaj radni sastanak predstavlja važan korak ka unapređenju kulturne politike i praksi u Vojvodini, te potvrđuje posvećenost pokrajinske vlade, sekretarijata za kulturu i Narodnog pozorišta stvaranju boljih uslova za razvoj umetnosti i kulture u regionu.