Loading...

Poklon koncert Narodnog pozorišta

Poklon koncert Narodnog pozorišta

Iako je scena Jadran Narodnog pozorišta mesto gde se godinama igraju odlične predstave, sinoć je ovaj prostor bio ispunjen zvucima klavira i violine na koncertu koji su dvoje muzičara zavidnih karijera, izveli pred subotičkom publikom. Ovaj koncert, poklon je Narodnog pozorišta, čiji je upravnik Miloš Nikolić, takođe poznati violinista, dočekao svoje kolege profesora Florijana Balaža, solistu na violini i pijanistkinju Vanju Pricu, poželevši im dobrodošlicu.

Florijan Balaž je redovni profesor na predmetu violina na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i uporedo je i  Šef gudačke katedre, a Vanja Prica je klavirski saradnik na duvačkoj i na gudačkoj katedri.  Duo Balaž – Prica nastao je 1997. godine i od tada umetnici zajedno muziciraju birajući zahtevna i raznovrsna dela u kojima pokazuju svoju virtuoznost. Tako su sinoć na repertoaru bile kompozicije Masnea, Krajslera, Bramsa, Vijenjavskog, Elgara, Vilijamsa, Krola i drugih kompozitora, a bilo je i muzičkih iznenađenja, koja je publika ispratila burnim aplauzom i vratila soliste na scenu tražeći bis.

„Koncert na sceni Jadran bio je prilika da se Narodno pozorište zahvali vernoj publici na nesebičnoj podršci. Iako su umetnici poznati po tradicionalnim koncertima koje svake godine na ovaj dan priređuju pred novosadskom publikom, ove godine zadovoljstvo da ih ugostimo i čujemo pripalo je nama, Subotičanima. Nastojaćemo da sa ovom praksom nastavimo i ubuduće, jer naša publika to svakako zaslužuje“ – naglasio je upravnik Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić.