Loading...

Ovacije na premijeri

Ovacije na premijeri

Komedija, fenomenalna gluma i gromoglasni aplauzi, obeležili su još jedno premijerno veče u subotičkom Narodnom pozorištu. Veliki broj glumaca uspešno je dočarao Nušićev komad “Ne očajavajte nikad“, čiju režiju potpisuje Olja Đorđević.

 Sinoćnoj premijeri, pored mnogobrojne publike, prisustvovao je i upravnik beogradskog Narodnog pozorišta, proslavljeni glumac Svetislav Goncić, koji je nakon predstave iskazao veliko zadovoljstvo i pohvalio čitavu ekipu koja je učestvovala u stvaranju ove predstave.

 Miloš Nikolić direktor Narodnog pozorišta u Subotici je nakon predstave kratko prokomentarisao da je prezadovoljan novom premijerom i dodao je da u narednom periodu očekuje još puno ovakvim uspeha svojih kolega. Nikolić je iskoristio priliku i da se zahvali upravniku Narodnog pozorišta u Beogradu gospodinu Gonciću na izdvojenom vremenu i sinoćnom prisustvu.

 Inače, predstava „Ne očajavajte nikad“, kako je sama rediteljka Olja Đorđević kazala, nije toliko poznat Nušićev komad. Međutim, on ima izuzetnu građu i šalje odličnu poruku.

 - Nušić ga je pisao u teškom periodu života, nakon gubitka sina. Baš zato tekst ima mnogo manjkavosti, jer ga je pisao čovek koji više nije imao radost u životu. Nisam dodavala ono čega nema, već sam pojačala ono što je u komadu dato – naglasila je ona.

 Publika je zaista uživala u sjajnoj renesansnoj ekipi koja je, od početka do kraja, na potpuno neposredan način komunicirala sa publikom. Nekoliko puta tokom predstave publika je bila očarana i gromoglasnim aplauzom je pozdravila odličnu glumu Ljubiše Ristovića, Ksenije Mitrović, Milana Vejnovića, Dimitrija Dinića, Zorana Bučevca, Vladimira Grbića, Jelene Mihajlović, Kristine Jakovljević i Geze Kučere ml.  i svih ostalih umetnika  koji su imali još jednu rolu za pamćenje.