Loading...

NAGRADA ČILI PAMER I POČETAK SEZONE 2024/25.

NAGRADA ČILI PAMER I POČETAK SEZONE 2024/25.

Zaposleni u Narodnom pozorištu održali su prvi sastanak i time svečano najavili novu pozorišnu sezonu 2024/25. Sezona koja je iza nas bila je izuzetno uspešna. Odigrali smo bezmalo 200 predstava, gostovali u drugim gradovima, učestvovali na festivalima, a svaka predstava koju smo postavili na scenu bila je rezultat naše kolektivne posvećenosti. Od glumaca, reditelja, scenografa, kostimografa, tehničara, do administrativnog osoblja – svako od nas dao je svoj maksimum kako bismo postigli najbolje. Prošle godine ustanovljena je nagrada za celokupan doprinos u radu našu kuće i ove godine ona je otišla u ruke Čili Pamer, glumici ansambla Drame na mađarskom jeziku, koja je ostvarila brojne upečatljive uloge. Zahvalivši na nagradi, naglasila je da je veoma iznenađena.

„Smatram da su mnoge moje kolege zaslužile ovu nagradu, a dobila sam je ja i zato sam počastvovana i zahvalna upravniku Milošu Nikoliću, što je prepoznao moj doprinos. Pozorište je kolektivna igra i zato ova nagrada nije samo moja, već je ona postignuće svih nas, uključujući i one koji se ne vide na sceni, a požrtvovano i predano rade svoj posao. Dakle, čestitam svima nama“ – izjavila je Čila Pamer.

Prve predstave Narodnog pozorišta u novoj sezoni biće izvedene i čast Dana grada. Večeras je na repertoaru KUS PETLIĆ, a sutra komedija TARTIF.