Loading...

HUMANITARNI KONCERT SIMFONIJSKOG ORKESTRA

HUMANITARNI KONCERT SIMFONIJSKOG ORKESTRA

Još jedna lepa priča je u najavi zahvaljujući Narodnom pozorištu i Subotičkom simfonijskom orkestru, čiji su koncerti postali nezaobilazni deo teatarskog repertoara. Ovo majsko koncertno izdanje biće posebno po izuzetnom mladom solisti, zahtevnom repertoaru i po tome što je humanitarnog karaktera, saznali smo na današnjoj konferenciji za novinare.

Subotički simfonijski orkestar održaće koncert 19. maja od 20 h u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će kao solista nastupiti Robert Lakatoš, violinista za koga kažu da je jedan od najperspektivnijih mladih umetnika svoje generacije čiji je način muziciranja u stilu stare tradicije sviranja violine.

„Zahvaljujući podršci gradonačelnika Stevana Bakića, Subotički simfonijski orkestar će imati priliku da deli podijum sa umetnikom koji je prava svetska zvezda. Robert Lakatoš je preskočio srednju školu i odmah se upisao na Muzičku akademiju, da bi danas postao izuzetan solista i pedagog. Usavršavao se kod najboljih profesora, osvojio brojne nagrade, a sada ćemo imati čast da ga čujemo u najlepšem ali i najtežem koncertu za ovaj žičani instrument koji je u Subotici poslednji put izveden pre više od dve decenije, Koncertu za violinu i orkestar u D-duru, op. 35, P. I. Čajkovskog” – rekao je upravnik Narodnog pozorišta i direktor orkestra Miloš Nikolić.

Na repertoaru majskog koncerta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, biće i Capriccio Italien op. 45, P. I. Čajkovskog, a sav prihod biće upućen Kolu srspkih sestara, čija je predstavnica Dragana Cupać istakla da ova humanitarna organizacija podržava mlade talente i pomaže im da lakše krče svoj put, pa će to učiniti i ovoga puta, zahvaljući lepoj i dugoj saradnji sa Narodnim pozorištem i Simfonijskim orkestrom.

Pozivamo vas da budete sa nama u Velikoj većnici Gradske kuće 19. maja od 20 časova na humanitarnom koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra. Ulaznice možete rezervisati i kupiti na biletarnici Scene Jadran.