Loading...

Doživeli smo ovacije pred beogradskom publikom

Doživeli smo ovacije pred beogradskom publikom

Predstava „Kus petlić“, po tekstu Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića, sinoć je doživela ovacije u Narodnom pozorištu u Beogradu. Naša mala scena postavljena na Velikoj sceni nacionalnog teatra, pružila je odličnu atmosferu, što je glumce nadahnulo da igrajući u ovoj toploj ljudskoj priči, daju sve od sebe. To je publika prepoznala i mnogostruko nagradila, jer su se oba igranja završila stajaćim ovacijama. „Kus petlić“ je, zbog velikog interesovanja sinoć imao dva izvođenja, što nije bilo lako, imajući u vidu da je predstava izuzetno zahtevna. U publici su sinoć bili i brojni novinari, kolege, prijatelji, a komentari koje su nakon predstave podelili sa nama, učinili su nas ponosnima. Ovo gostovanje rezulat je potpisanog protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i našeg teatra, čiji je direktor Miloš Nikolić dočekao goste u foajeu Velike scene, koji se veoma brzo napunio.
Po završetku oba igranja Nikolić je istakao da je izuzetno ponosan na svoju kompletnu ekipu: „Sve moje kolege i ovom prilikom su dokazale koliko znaju i šta sve mogu. Želim da se zahvalim svima njima koji su ovu, veoma zahtevnu, predstavu izneli dva puta zaredom, pruživši svoj maksimum, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i stajaćim ovacijama.  Zaista mi je izuzetno zadovoljstvo što sam i sinoć bio deo ove divne priče. Mnogo znači kada čujete ovakve komentare, to vam daje vetar u leđa da nastavite dalje u istom maniru.“

Glumica Minja Peković, Milja Bušatlija u predstavi „Kus petlić“, ali mislim da to već svi znaju, podelila je sa nama svoje utiske: „Predstava je imala divan prijem kod publike. Oba puta. Puno mi je srce! Razmena energije bila je čarobna. Mislila sam da ćemo biti mrtvi umorni posle dva izvođenja sa kratkom pauzom između, ali uzbuđenje i radost su nam kompenzovali utrošenu energiju. Do te mere - da nisam duuuugo mogla da zaspim.“

Nekoliko puta smo sinoć čuli, kako bismo ovu predstavu mogli da igramo bar jednom mesečno pred beogradskom publikom. Naravno da je pitanje mnogih bilo „kada ćete doći ponovo?“ Tako je sinoć već dogovoreno gostovanje predstave „Kus petlić“ u junu  u jednom zanimljivom ambijentu na otvorenom, takođe u Beogradu.

„Zahvaljujem i kolegama iz Beograda na toplom prijemu i nadam se da će naša saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo“ - zaključio je Nikolić nakon beogradske premijere predstave koja je za kratko vreme pobrala brojne nagrade, a kojoj predstoji učešće na novim festivalima.