Loading...

Bravo za klovna u Beogradu

Bravo za klovna u Beogradu

Pun foaje, puna galerija, pun parter, puno utisaka... tako bismo u jednoj rečenici mogli da opišemo gostovanje naše predstave Bravo za klovna na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu u Beogradu. Autorski projekat prvakinje Minje Peković, opet je ispraćen stajaćim ovacijama koje su trajale i trajale.

„Gotovo da je nemoguće rečima dočarati atmosferu koja je sinoć vladala u Narodnom pozorištu u Beogradu. Naša Minja bila je briljantna, a poseban je doživljaj bio videti reakcije brojne publike koja ju je ovacijama pozdravila. Ponosan sam što sam sinoć bio deo još jednog izuzetnog predstavljanja kuće na čijem sam čelu, u našoj prestonici. Mogu samo da kažem Bravo za klovna, bravo za Minju, bravo za moj tim“- istakao je direktor Narodnog pozorišta Subotica Miloš Nikolić.

Davno smo imali priliku da vidimo toliko kolega glumaca u publici kao što je to sinoć bio slučaj. Nova scena, nova publika, novi izazov i nova inspiracija... lepo se to sinoć videlo na sceni i bilo je gotovo pa nestvarno. Devedeset minuta na sceni uz pratnju harmonike Miroslava Idića, Minja nije stajala, samo je nizala bravuru za bravurom. Zanimljivo je da se na štampanom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, Bravo za klovna nalazi u kategoriji „događaji“... Ova predstava to zaista i zaslužuje, jer i jeste poseban događaj, a to je sinoć i dokazala.

Beogradsku premijeru Bravo za klovna sinoć su gledale počasne gošće, članice Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“, "Žena uz ženu" i "Ženskog centra Milica" .... Sve one su bile dirnute Minjinom pričom jer je glumica umela na sceni da iskaže i dočara sve što su i same prošle i prepoznale. Ona je bila jedna od njih i njihov glas sa scene. Nakon predstave sačekale su Minju i zahvalile joj za svaku bravuru i podršku.

„Zahvalna sam. Duboko zahvalna... Moje saborkinje, kolege, prijatelji i članovi porodice... Svi su oni otvorenog srca sinoć putovali sa mnom kroz priču. Osećali, bodrili, delili... Bez zadrške. Čarobno iskustvo. Puno mi je srce. I, ponavljam, zahvalna sam“- naglasila je Minja

Nakon beogradske premijere, Bravo za klovna imaće i svoje prvo izvođenje u Novom Sadu već 11. februara na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta.