Loading...

„ЗВУЦИ СРЦА“ И У НАШЕМ ПОЗОРИШТУ

„ЗВУЦИ СРЦА“ И У НАШЕМ ПОЗОРИШТУ

Надомак нове позоришне зграде налази се диван амбијент. Запослени у Народном позоришту често у њега свраћају, а позивамо и вас, драги суграђани, да навратите до Клуба “Звуци срца” који представља праву оазу креативности, љубави и подршке за децу и младе са сметњама у развоју.

Зашто су Звуци срца посебано место? Па, пре свега, зато што овде свако дете може да пронађе свој глас. Овде се стварају пријатељства која нас подсећају да свако има право да се осећа вољеним, прихваћеним и вредним. „Звуци срца“ показују да уметност има моћ да нас мења и инспирише нас да будемо бољи, пажљивији и отворенији за различитости. 

„Кроз бројне активности, деца и млади људи развијају вештине које ће им бити од користи у свим аспектима живота. Учење стрпљења, сарадње, дисциплине и изражавање осећања кроз рад и уметност, чини темељ за лични и професионални развој. Наша подршка и пажња омогућавају Клубу „Звуци срца“ да опстане, а младим људима да остваре своје право на рад, дружење и стварање“ – истакла је Сузана Скендеровић, председница градског Удружења за помоћ особама са аутизмом и додала да је Народно позориште Суботица, прва установа у Суботици која се на овакав начин приближила особама са аутизмом и пружила подршку да кроз креативне активности тј. израду сувенира, развијају свој таленат.

„Ови дивни сувенири пред нама инспирисани нашом позоришном зградом, сведоче о њиховој креативности и биће нам задовољство да их својим пословним партнерима поклањамо са посебном поруком. Народно позориште покренуло је иницијативу и позивамо све вас да нам се придружите и дате машти на вољу и овој деци и младим људима, помогнете да покажу све своје могућности. Драги суграђани, ми имамо моћ да ширимо ову инспиративну причу и да је поделимо како би је што више оних, који могу да помогну, чуло. Позивамо вас да упознате ову децу, младе људе и њихове менторе, уверите се у њихову способност, а како се добар глас далеко чује, својим причама ширите и подржите ову драгоцену иницијативу. Помозимо овим младим људима да се развијају и доприносе заједници на јединствен начин. Народно позориште ће то учинити тако што ће наставити ову сарадњу, а приход од једне позоришне представе поклонићемо Звуцима срца “ – поручио је управник Народног позоришта Милош Николић.

Народно позориште Суботица