Loading...

Радни састанак

Радни састанак

Управник Народног позоришта Суботица Милош Николић, данас се у Новом Саду састао са председницом Покрајинске владе Мајом Гојковић и Покрајинском секретарком за културу и јавно информисање Александром Ћирић Бошковић. Састанак је имао за циљ разматрање тренутног стања у културном сектору Војводине, као и планирање будућих активности и пројеката који ће допринети унапређењу културног живота у покрајини.

Председница покрајинске владе, Маја Гојковић, нагласила је посвећеност Покрајинске владе унапређењу културних институција и стварању услова за њихов даљи развој, а Милош Николић, управник Народног позоришта, изложио је тренутне изазове са којима се суочава ова позоришна институција, као и визију за њен даљи развој. Истакао је значај подршке коју Народно позориште добија од покрајинских владе, те је нагласио потребу за континуираним улагањем у уметничке пројекте и програме. „Народно позориште је стуб културног живота наше заједнице. Уз подршку покрајинске владе, наставићемо да унапређујемо наш рад, стварамо квалитетне представе, развијамо и онај музички део репертоара и на тај начин привучемо публику из целог региона“, рекао је Николић.

На данашњем сусрету Народно позориште добило је потврду да ће за своју мисију и визију, као и до сада, и даље добијати подршку Покрајинске владе. Овај радни састанак представља важан корак ка унапређењу културне политике и пракси у Војводини, те потврђује посвећеност покрајинске владе, секретаријата за културу и Народног позоришта стварању бољих услова за развој уметности и културе у региону.