Loading...

ПОСЛЕ СПЕКТАКУЛАРНОГ КОНЦЕРТА – ЗАВРШЕТАК СЕЗОНЕ

ПОСЛЕ СПЕКТАКУЛАРНОГ КОНЦЕРТА – ЗАВРШЕТАК СЕЗОНЕ

Није лако пренети утиске са концерта који је синоћ био испуњен до последњег места, јер је Иван Босиљчић, један од најпознатијих српских глумаца који се доказао и као одличан певач, одржао сензационалан концерт са Суботичким симфонијским оркестром, приредивши “Наше вече” за памћење. Певао је Иван, певала је са њим и суботичка публика, па је Велика већница Градске куће ођекивала брижљиво одабраном, савршено изведеном, врхунском музиком различитих жанрова. Захваливши се граду и маестру Милошу Николићу, Босиљчић је рекао да је овај концерт доказ да доброта још увек постоји, а лепоте још увек има и она ће, како каже Достојевски, спасити свет. Уз омиљене стихове које је говорио и нота које је интерпретирао, Босиљчић нам је бар у тих, више од два сата на сцени, пружио наду да је то заиста могуће. 

Жеља управника Народног позоришта Милоша Николића, била је управо да изузетну позоришну и концертну сезону заврши на спектакуларан начин и то се и синоћ и догодило.  

„ Било ми је неизмерно  задовољство да са врсним уметником, какав је Босиљчић, делим сцену. Концерт са оваквим гостом и извођачем био је више од самог музичког догађаја, био је круна концертне активности сезоне, симбол успеха и уметничког достигнућа. И синоћ смо добили потврду да визија да Народно позориште у склопу својих активности добије овај, веома важан, музички сегмент, јесте била оправдана и постала је реалност. Босиљчићев спектакуларан  наступ ставио је тачку на једну изузетно богату сезону, остављајући публику са незаборавним утисцима и жељом за још сличних догађаја у будућности. И управо то ћемо публици и пружити“ – рекао је Николић.

Суботички симфонијски оркестар уз џез извођаче, под вођством диригента Микице Јевтића, био је  је врхунска музичка подршка Босиљчићу, стварајући богат звучни доживљај. Концерт је захваљујући томе био  права музичка посластица, са репертоаром који је обухватао неке од најлепших класичних и популарних песама, као и нумере из познатих музичких представа и филмова. Завршен је дуготрајним громким аплаузом и стајаћим овацијама, а Босиљчић се враћао на бис. Тако је овај концертни део сезоне завршен баш како је и замишљено, сензационално. 

Од публике ћемо се заиста и опростити у четвртак 27. јуна праизведбом представе “Франциска” у режији Југа Ђорђевића, што је уједно и последња премијера Народног позоришта у овој сезони.