Loading...

Гостовање у Телемастеру

Гостовање у Телемастеру

Данас је директор Народног позоришта из Суботице, господин Милош Николић гостовао у централној информативној емисији "Телемастер" телевизије "Хепи" и том приликом говорио о реконструкцији Народног позоришта, наградама које је ова установе културе добила у претходној, као и о очекивањима у овој сезони. 

- Радови на новој згради Народног позоришта напредују. Новац је обезбеђен, а неки делови зграде већ су завшени. Тренутно радимо на 8/2 фази, која обухвата све оне радове који до сада нису завшени. На јесен ове године ћемо кренути у реализацију овог дела. Искористио бих прилику да се у име својих колега и у своје лично име захвалим свим републичким и покрајинским институцијама које раде на овом великом пројекту, пре свега председнику наше републике Александру Вучићу, као и градоначелнику Суботице господину Стевану Бакићу који нам заиста пружа огромну подршку да се овај посао приведе што пре крају. На то чекамо већ 17 година и сигуран сам да ћемо наредну позоришну сезону започети у нашем новом позоришту.

Када је реч о наградама које су освојене у претходној сезони, директор Николић је рекао да је она била изузетно успешна, без обзира на корону. 

- Наше позориште има драму на три језика, спрском, мађарском и хрватском. Све три драме су у прошлој сезони биле изузетно успешне. Добили смо много појединачих и групних признања. На 38. Нушићевим данима наша представа „Ожалошћена породица“ у режији Андреја Боке је победила. На Стеријином позорју освојили смо чак девет признања, појединачних и групних. Наравно да су очекивања и за ову сезону веома висока, зато што је наш уметнички реноме већ деценијама уназад препознатљив и наша публика то од нас свакако очекује.