Loading...

„Браво за кловна“ најбоља представа по гласовима публике

„Браво за кловна“ најбоља представа по гласовима публике

„Браво за кловна“, монодрама и ауторски пројекат Миње Пековић, глумице Народног позоришта у Суботици, најбоља је представа по гласовима публике која је гласала на порталу „Хоћу у позориште“. Овај портал намењен је промоцији свих видова позоришних деловања, од аматерских позоришта до највећих сцена, па је тако од 168 премијера у Србији у овој сезони, редакција одабрала 18 оних најквалитетнијих о којима су се изјаснили гледаоци и одабрали најбољу. Ослушкујући коментаре публике после сваког извођења представе „Браво за кловна“, нама из суботичког позоришта бивало је све јасније да имамо нешто изузетно, нешто што никога неће оставити равнодушним. Пуне сале у матичној кући и на сценама где је „Кловн“ гостовао, стајаће овације, две награде на фестивалу у Загребу и ова која долази од публике, свакако су доказ да је представа испунила мисију коју је њена ауторка имала на уму када је своју потресну, личну причу, одлучила да постави на сцену. Зарад оних који су прошли путем излечења или сада њиме ходе, Миња се својим уметничким чином потпуно оголила на позорници, пружиши наду и оптимизам свима који бију своју битку са раком и то је публика препознала.

„Захвална, веома захвална!...Сви ми који смо радили на представи "Браво за кловна" стално смо преиспитивали то шта остављамо гледаоцу. Јесмо ли отворили врата вери, нади и љубави? Да ли је јасно да је најмрачније пред свитање? И још много "да ли", "је ли", "ако"... Хвала од срца, драга публико, на гласовима - они су ветар у леђа нашем Кловну. Захвални смо и порталу "Хоћу у позориште" на указаној пажњи и посвећеном бављењу позоришним стваралаштвом.“ – изјавила је Миња Пековић, када је сазнала за награду.

Управник Народног Позоришта Суботица, Милош Николић, нагласио је да ово још једна награда којој се искрено радујемо, рекавши: "Позориште постоји због публике и зато су награде које вам додели публика посебне, а  ова  је велико признање за нашу кућу. Поносан сам на Мињу и њену огромну  храброст да се упусти у изазов и створи представу која је постала симбол снаге и наде у тешким животним тренуцима. Надам се да ће ова представа и награда подстаћи и друге уметнике да истражују нове теме и да стварају представе које инспиришу, како ствараоце, тако и публику. Миња је свима  дала најбољи могући пример, својом потресном причом и хвала јој на томе.“ 

Наградом за најбољу представу сезоне према публици која је гласала на порталу „Хоћу у позориште“, представа "Браво за кловна" је добила заслужено признање за своју изузетну уметничку вредност. Када чујете коментаре колега, критике, публике... „Миња је врх“ , „мало је рећи да нас је изула из ципела“, „рекла је све оно што смо прошле, а нисмо имале снаге да о томе проговоримо“, „она је наш глас“, „дословно нас је приковала за столице“, не можете ништа друго него да будете поносни што на репертоару имате најтежу глумачку форму, монодраму јунакиње која на сцени глуми сопствени живот у нади да ће њена прича зацелити властите и туђе ране. „Браво за кловна“ је представа којој желимо дуг сценски век како би већ од септембра, у новој сезони, сви добили прилику да виде докле сеже људска и уметничка храброст.